У канадському парламенті пропонують розірвати зв’язки із Британською монархією

У канадському парламенті пропонують розірвати зв’язки із Британською монархією

Укрінформ
Канаді варто повністю припинити усі офіційні відносини із Британською монархією, змінивши форму правління на республіку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у постанові, внесеній до парламенту лідером сепаратистської партії “Квебецький блок” Франсуа Бланше.

“Зважаючи на те, що Канада - демократична держава і що цей парламент вірить у принцип рівності для усіх, висловлюємо намір розірвати зв’язки між Канадською державою та Британською монархією, й закликаємо уряд вжити необхідні для цього кроки”, - зазначається у тексті постанови.

Читайте також: Канада випустить державні облігації для підтримки України

Сам Бланше у своєму виступі монархію “архаїчною”.

“Це - щось із минулого, це - щось майже археологічне. Це - принизливо. Абсолютно нелогічно мати цю монархію. Необхідно відмовитися від монархії, оскільки це важливо”, - сказав лідер партії, яка виступає за відділення провінції Квебек від решти Канади.

Читайте також: Канада відновила тренування українських новобранців у Британії - Генштаб

Зауважимо, що “Квебецький блок” не має більшості у канадському парламенті, тому вірогідність ухвалення цієї постанови - низька. Утім, навіть у разі її схвалення, рішення буде винятково символічним, оскільки зміна форма правління Канади передбачає внесення змін до конституції країни, на що передбачена тривала й складна процедура.

Як відомо, Канада - конституційна монархія й главою держави є Британський монарх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-