Канада відновила тренування українських новобранців у Британії - Генштаб

Канада відновила тренування українських новобранців у Британії - Генштаб

Фото
Укрінформ
Канада відновила українську тренувальну місію у Великій Британії.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як нагадали у Генштабі, 12 серпня загін військовослужбовців Збройних сил Канади (CAF), переважно зі складу 1-ї Канадської механізованої бригадної групи 3-ї Канадської дивізії, що базується в Едмонтоні, прибув до Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії для відновлення підготовки Сил оборони України в рамках навчальної операції UNIFIER-UK.

30 червня Міністерство оборони Великої Британії звернулося з проханням про міжнародну підтримку у своїй широкомасштабній ініціативі щодо навчання новобранців Сил оборони України у Сполученому Королівстві.

Читайте також: Міністр оборони Іспанії відвідала навчання українських військових

У відповідь Канада направила значний загін кваліфікованих військовослужбовців на підтримку цього починання. Разом із союзниками у Сполученому Королівстві солдати Збройних сил Канади проводять цілеспрямовану підготовку українських новобранців щодо індивідуальних і колективних військових навичок.

"Для нас неймовірна честь відновити навчання Сил оборони України. Наші тренувальні групи складаються з висококваліфікованих, мотивованих і професійних військовослужбовців, які віддані цій місії. Ми забезпечуємо життєво важливу підготовку, яка служить для зміцнення можливостей, сили та боєготовності вже перевірених і сповнених рішучості Сил оборони України", — сказав прапорщик Корі Озеркевич, сержант-майор навчальної операції UNIFIER-UK.

За словами капрала Джастіна Коула, солдата 3-го батальйону Канадської легкої піхоти принцеси Патриції Збройних сил Канади (3 PPCLI), українська місія є і просвітницькою.

Читайте також: У Молдові відбудуться військові навчання за участю Британії та Румунії

"Це чудовий досвід, який справді дає змогу зрозуміти всю серйозність ситуації в Україні, - сказав він. - Новобранці постійно хочуть вчитися та вдосконалювати навички, яким ми їх навчаємо. Дні довгі, але корисні, і я пишаюся тим, що беру участь у цій місії".

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії триває підготовка військовослужбовців Збройних сил України у рамках операції INTERFLEX. Заплановано підготувати близько 10 тисяч українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-