Міністр оборони Іспанії відвідала навчання українських військових

Міністр оборони Іспанії відвідала навчання українських військових

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес відвідала військовослужбовців ЗСУ, які проходять навчання з протиповітряної оборони поблизу міста Сарагоса.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі іспанського оборонного відомства.

Навчання проходять на авіабазі «Сарагоса» неподалік однойменного міста. У них беруть участь 19 українських військовослужбовців, які проходять інструктаж персоналом іспанської ескадрильї повітряного розгортання щодо використання протиповітряних систем, що дозволить їм діяти автономно в районі бойових дій.

Читайте також: У Києві може бути гучно: в області тривають навчання для саперів

У навчаннях беруть участь як оператори систем ППО, так і обслуговуючий персонал – зброярі, механіки та електроніки, ця місія допомоги у військовій підготовці є частиною заходів Європейського Союзу з підтримки України у війні проти росії.

Міністр оборони Іспанії відвідала навчання українських військових / Фото: Marco Romero/MDE

«Крім досвіду, який ви тут отримуєте, я хотіла б передати вам підтримку, прихильність і визнання всієї Іспанії. Ваше перебування тут для нас є способом висловити вам нашу вдячність і захоплення. Весь український народ і ви показали, що ви хоробрі та героїчні», – сказала Роблес українським військовим.

Вона зазначила, що Іспанія надаватиме підтримку, «доки Україна повністю не виграє цю війну».

Читайте також: Верховна Рада три роки удосконалює оборонний сектор відповідно до стандартів НАТО – Корнієнко

Місія з навчання українських військових, яка спочатку мала тривати три тижні, але триватиме ще один, завершиться 14 жовтня. Очікується, що 1 листопада до Іспанії прибудуть нові українські військовослужбовці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-