«Герой КНДР»: Кім Чен Ин нагородив балістичну ракету

«Герой КНДР»: Кім Чен Ин нагородив балістичну ракету

Фото
Укрінформ
Лідер КНДР Кім Чен Ин оголосив свою країну «остаточно повноцінною ядерною державою» і відзначив державними нагородами... саму ракету-носій.

Про це повідомляє North Korean News, передає Укрінформ.

«Ми не повинні задовольнятися досягнутим успіхом, а зробити нашу найпотужнішу силу більш абсолютною і незворотною, постійно прискорювати безмежне зміцнення оборонної могутності», - заявив Кім під час святкування набуття країною ядерного статусу після успішного, за твердженням Пхеньяна, запуску 18 листопада міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Hwasong-17.

Державні ЗМІ, зокрема, агентство KCNA, оголосили, що розробка ракетної системи завершена.

У неділю, 27 листопада, з військовими та інженерами зустрілися Кім і його донька, яка останнім часом почала з’являться на фото разом з батьком. До цього ЗМІ цитували Кіма, який сказав, що ракети призначені для захисту дітей нації, тому він для демонстрації цієї думки взяв свою доньку ​​на місці запуску, а в неділю - і на святкування.

Кім нагородив ракету-носій орденом «Герой КНДР», медаллю «Золота зірка», а також орденом Державного прапора 1-го ступеня. Нагородження неживого об'єкта – незвичайна процедура. Ракета «чітко довела світові, що КНДР є повноцінною ядерною державою, здатною протистояти ядерній перевазі американських імперіалістів, і повністю продемонструвала могутність країни як найпотужнішої держави, що володіє міжконтинентальними балістичними ракетами», – заявили у Верховних народних зборах, парламенті КНДР.

Головнокомандувач також підвищив понад сотню військових чиновників, у тому числі зробив двох з них чотиризірковими генералами, та подякував їм за досягнення його кінцевої мети — стати «найпотужнішою стратегічною силою світу, абсолютною силою, безпрецедентною за століття». Кім сказав, що галузь ракетних досліджень «зробила дивовижний стрибок вперед у розвитку технології встановлення ядерних боєголовок на балістичних ракетах, таким чином повною мірою продемонструвавши всьому світу тверду рішучість і здатність, великий потенціал і впевнену, завжди переможну перемогу». Лідер КНДР додав, що мета очолюваної ним держави полягає в тому, щоби побудувати «найсильнішу армію світу».

За його словами, створення ядерних сил є «найбільшою та найважливішою революційною справою, і її кінцевою метою є володіння найпотужнішою стратегічною силою у світі, абсолютною силою, безпрецедентною за століття».

«Лише сильні, а не слабкі, можуть захистити сьогодення та майбутнє нації у світі, де протистояння сил вирішує перемогу та поразку», — сказав Кім під час фотографування.

21 листопада вчені, техніки, працівники та офіційні особи ракетного сектору Академії оборонних наук КНДР пообіцяли лідеру нації «послідовні перемоги в розробці нової ультрасучасної військової техніки» і сказали, що їхні ракети «будуть енергійно летіти тільки в тому напрямку, який вкаже Генеральний секретар Кім Чен Ин».

Читайте також: Країни G7 закликали ООН рішуче відреагувати на ракетні запуски КНДР

Як повідомлялося, випробування Hwasong-17 16 березня зазнали невдачі, і ракета вибухнула над Пхеньяном, посипавши уламки над столицею. Захід засуджує усі випробування Північною Кореєю ракет.

Фото: Rodong Sinmun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-