Країни G7 закликали ООН рішуче відреагувати на ракетні запуски КНДР

Країни G7 закликали ООН рішуче відреагувати на ракетні запуски КНДР

Укрінформ
Очільники МЗС Великої сімки закликали Раду Безпеки ООН вжити "рішучих заходів" у відповідь на останній запуск міжконтинентальної балістичної ракети КНДР.

Про це повідомили в Reuters з посиланням на заяву міністрів закордонних справ G7, передає Укрінформ.

"Безпрецедентна серія незаконних запусків балістичних ракет, здійснена (Північною Кореєю) у 2022 році, становить серйозну загрозу регіональному та міжнародному миру та безпеці", – йдеться в заяві

Читайте також: Запуск ракети КНДР: США заявили про готовність захищати Японію і Південну Корею

У документі G7 зазначено, що випробування Пхеньяном балістичної ракети, здатної досягти материкової частини США було "нерозважливим актом" і "ще одним кричущим порушенням" резолюцій ООН.

Відомо, що Рада Безпеки має обговорити політику КНДР на засіданні у понеділок на прохання Сполучених Штатів після останньої серії цьогорічних випробувальних запусків ракет.

Читайте також: Байден попередив Сі про наслідки, якщо КНДР проведе нові ядерні випробування

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея зранку п’ятниці запустила міжконтинентальну балістичну ракету у бік Японського моря. За попередньою інформацією, це могла бути міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-17, аналогічну якій випробовували 3 листопада, однак тоді запуск був невдалим. Вважається, що це найпотужніша з ракет, її можлива дальність до 15 тисяч кілометрів.

У цьому зв’язку США в п’ятницю запланували термінові переговори з лідерами Японії, Південної Кореї, Австралії, Нової Зеландії й Канади.

Фото: North Korea's Korean Central News Agency (KCNA)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-