Запуск ракети КНДР: США заявили про готовність захищати Японію і Південну Корею

Запуск ракети КНДР: США заявили про готовність захищати Японію і Південну Корею

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив запуск балістичної ракети КНДР, закликав міжнародну спільноту виконати резолюції Ради Безпеки ООН, а також підтвердив «непорушну» готовність захищати союзників – Японію і Південну Корею – від загроз Пхеньяна.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній Державним департаментом США у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Цей запуск є явним порушенням кількох резолюцій Ради Безпеки ООН і демонструє загрозу, яку незаконні програми КНДР з розробки зброї масового знищення та балістичних ракет представляють для сусідів Північної Кореї, регіону, міжнародного миру та безпеки, а також глобального режиму нерозповсюдження»,- наголошується в заяві.

Водночас у Вашингтоні наголосили на необхідності для всіх країн повністю виконувати резолюції РБ ООН, націлені на заборону КНДР закупати технології й матеріали, необхідні для проведення таких випробувань.

«Разом із міжнародним співтовариством ми закликаємо КНДР утриматися від подальших провокацій і вести постійний і предметний діалог. Наші зобов’язання щодо захисту Республіки Корея і Японії залишаються непорушними»,- наголосили в Державному департаменті США.

Читайте також: Байден попередив Сі про наслідки, якщо КНДР проведе нові ядерні випробування

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея зранку п’ятниці запустила міжконтинентальну балістичну ракету у бік Японського моря. За попередньою інформацією, це могла бути міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-17, аналогічну якій випробовували 3 листопада, однак тоді запуск був невдалим. Вважається, що це найпотужніша з ракет, її можлива дальність до 15 тисяч кілометрів.

У цьому зв’язку США в п’ятницю запланували термінові переговори з лідерами Японії, Південної Кореї, Австралії, Нової Зеландії й Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-