Глава МЗС Естонії підготував власний «подарунок» для пригожина

Глава МЗС Естонії підготував власний «подарунок» для пригожина

Укрінформ
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу підготував власний «подарунок» для глави ПВК «Вагнера» євгенія пригожина, який цього тижня надіслав до Європарламенту у футлярі для скрипки «закривавлену» кувалду.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відеозверненні, яке він опублікував на власній сторінці у Твіттері.

«Терористи висміюють жертв в Україні. Цього тижня пригожин надіслав кувалду до Європарламенту після того, як Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму. Я надішлю ці кайданки до штаб-квартири Міжнародного кримінального суду в Гаазі, де вони будуть чекати на пригожина та його поплічників за злочини, скоєні в Україні», - сказав Рейнсалу.

Раніше у мережі Телеграм-каналів поширили відео начебто страти завербованого ув’язненого, який воював у складі незаконного збройного формування ПВК «Вагнера». У вересні цей чоловік вирішив здатися в український полон. Після цього він дав інтерв'ю українському журналісту, де критикував режим російського диктатора і заявляв про бажання воювати на боці України. євгеній нужин був засуджений на 24 роки позбавлення волі за вбивство людини, а пізніше отримав ще чотири роки за невдалу втечу. Його викрали 11 листопада. За словами «вагнерівця», він втратив свідомість і отямився в підвалі. Після цього чоловіка нібито жорстоко страчують, розбиваючи голову кувалдою.

Читайте також: путін використовує кадирова і пригожина для залякування Заходу — Денисенко

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму.

Фото: Сійм Ливі/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-