Прем'єр Естонії: Поведінка Угорщини щодо санкцій насторожує - говорять одне, а роблять інше

Прем'єр Естонії: Поведінка Угорщини щодо санкцій насторожує - говорять одне, а роблять інше

Укрінформ
Глава естонського уряду Кая Каллас занепокоєна заявами Будапешта про те, що інфляція в Європі та високі ціни на енергоносії спричинені антиросійськими санкціями, а не війною.

Про це вона заявила в парламенті, відповідаючи на запитання депутатів після доповіді про здійснення Кабміном політики ЄС, повідомляє Укрінформ з посиланням на ERR.

«Поведінка Угорщини дуже насторожує. Досі Угорщина також підтримувала ці санкції та погоджувалася з ними. Доки говориться одне, а робиться інше, проблема не така велика, але я також дуже занепокоєна тим, як Угорщина проводить рекламні кампанії, з яких випливає, ніби вся ця інфляція, ціни на енергоносії викликані санкціями. Ні, це не викликано санкціями, це викликано війною», - наголосила Каллас.

Читайте також: Орбан одягнув шарф із «Великою Угорщиною» – у МЗС України відреагували

За її словами, проблемою є й те, що частина країн Західних Балкан мають дуже тісні зв'язки з росією. На думку Каллас, історія показала, що будь-хто, хто будує свою безпеку або своє процвітання на росії, рано чи пізно буде обдурений і заплатить за це болючу ціну. «Я дуже сподіваюся, що це зрозуміють і в Угорщині. Але досі ми все-таки були єдині, зокрема і з Угорщиною з таких важливих питань», - підсумувала глава уряду.

Як повідомлялося, Європейська комісія 9 листопада запропонувала пакет підтримки для України у розмірі до 18 мільярдів євро на 2023 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-