Після падіння ракет у Польщі країнам НАТО варто подумати про додаткову ППО - Рінкевичс

Після падіння ракет у Польщі країнам НАТО варто подумати про додаткову ППО - Рінкевичс

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що країнам НАТО, особливо тим, які мають спільний кордон із Україною, варто задуматися про додаткову протиповітряну оборону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляєDelfi з посиланням на ефір латвійського TV.

Рінкевичс сказав про це, обговорюючи недавній інцидент, коли на території Польщі за шість кілометрів від кордону з Україною впала і вбила двох людей ракета. Він зазначив, що триває розслідування цього випадку та нової інформації немає. Водночас зрозуміло — якби не було російського вторгнення в Україну, такого інциденту не було б.

Також глава латвійського МЗС наголосив, що у проєкті урядової декларації Латвії порушувалося і питання протиповітряної оборони — на це виділено додаткові кошти.

Читайте також: Patriot на кордоні з Україною: Польща чекає від Німеччини на деталі розміщення ракет

Як інформувало агентство, представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявив у понеділок: Україна сподівається, що Польща встановить на кордоні з Україною установки Patriot і захистить українське небо.

Як повідомлялося, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік від польсько-українського кордону, внаслідок вибуху ракети 15 листопада загинули двоє людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-