У польському Пшеводові поховали першу жертву падіння ракети

У польському Пшеводові поховали першу жертву падіння ракети

Фото
Укрінформ
У селі Пшеводув Люблінського воєводства, де 15 жовтня впала ракета, в суботу поховали першу жертву трагічного інциденту – 60-річного Богуслава Б.

Церемонія поховання відбулася з державними почестями, у ній взяли участь, зокрема, воєвода Люблінського воєводства Лех Справка, українські дипломати у тому числі генконсул України в Любліні Артем Валах, передає Укрінформ.

Воєвода Справка, який виступив на похороні від президента та уряду Польщі, заявив, що ця смерть є трагедією сім’ї, але одночасно і певним символом.

“Це жертва, якої б не було, якби не жорстока війна за східним кордоном Польщі. Вона ведеться в ім’я хворого бажання панувати і керувати один над одним, принижуючи людську гідність, свободу та право української нації на самостійне існування”,- підкреслив Справка.

Син загиблого розповів, що батько завжди приходив на допомогу тим, хто цього потребував. Він підкреслив, що коли росія напала на Україну, його батько активно брав участь у роботі пункту прийому українців, які утікали від війни, на польсько-українському кордоні.

“Він з’являвся там у будь-який час дня і ночі. Він допомагав розвантажувати товар, організовував і забезпечував перевезення біженців у різні місця на власному автомобілі”,- розповів близький родич загиблого.

Похорон другої жертви падіння ракети – 62-річного Богдана Ц. відбудеться в неділю в сусідньому селі Сетнікі.

Як повідомлялося, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону, внаслідок вибуху ракети 15 листопада загинули двоє людей.

Польща і США, спираючись на свою інформацію, стверджують, що це була ракета української системи ППО. Натомість Україна ставить це під сумнів.

Читайте також: Подоляк вважає, що удари росії по Польщі були свідомими

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала запрошення долучитися до спеціальної міжнародної комісії для розслідування обставин падіння ракети у Польщі. 17 листопада він підтвердив, що українських експертів допустять до місця падіння ракети.

У п’ятницю глава МЗС України Дмитро Кулеба у Твіттері повідомив, що українські експерти вже працюють на місці трагедії у Пшеводуві. Це підтвердили також польські ЗМІ, які зазначили, що опівдні до села, де впала ракета, прибули декілька автомобілів на дипломатичних номерах, в яких були люди в українській військовій формі.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-