Експрезидент Бундестагу визнав помилки Німеччини у відносинах із росією

Експрезидент Бундестагу визнав помилки Німеччини у відносинах із росією

Укрінформ
Німеччина припустилася великих помилок у відносинах із кремлем.

Це визнав Вольфганг Шойбле, експрезидент Бундестагу, колишній міністр фінансів, і внутрішніх справ ФРН, людина, яку називають «політичною легендою», в інтерв’ю виданню Handelsblatt, передає Укрінформ.

Шойбле оцінив політику щодо росії останніх десятиліть як неправильну та взяв на себе частину відповідальності за це.

«Звичайно. Ми не хотіли цього бачити. Це стосується всіх», - сказав Шойбле у відповідь на запитання, чи не злий він на себе за це.

Під час перебування на посаді міністра внутрішніх справ (з 2005 по 2009 рік у першому уряді Ангели Меркель) політик з ХДС обговорював зі своїм російським колегою те, як можна разом боротися з ісламістським терором, але, як каже тепер, він «міг бачити, що росія робить у Чечні», або послухати тодішнього президента Польщі Леха Качинського, який попереджав його після нападу росії на Грузію: спочатку йде Грузія, потім Україна, потім Молдова, потім країни Балтії і потім Польща. «Він мав рацію», - каже 80-річний Шойбле, який був членом Бундестагу протягом 50 років.

Звертаючись до Меркель, Шойбле назвав дивовижним те, «що навіть зараз вона не може сказати, що ми зробили помилки по відношенню до росії».

Перераховуючи «великих німецьких канцлерів», Шойбле згадав Конрада Аденауера, Віллі Брандта та Гельмута Коля, але не назвав Ангелу Меркель. «Про те, чи буде пані Меркель класифікована як один із великих канцлерів, можливо, ще занадто рано судити остаточно», - додав він.

Читайте також: Меркель досі захищає будівництво Nord Stream 2

Як повідомлялося, ексканцлер, також член ХДС Ангела Меркель відкинула всі закиди на свою адресу щодо того, що її політика могла сприяти тому, що рф розпочала війну проти України. повністю пропустила після повного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Навпаки, вона неодноразово наголошувала, що її спілкування з путіним і просування «Північного потоку-2» були правильною політикою «з точки зору часу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-