Сунак - про ракетний інцидент у Польщі: Нічого б не сталося, якби не вторгнення рф в Україну

Сунак - про ракетний інцидент у Польщі: Нічого б не сталося, якби не вторгнення рф в Україну

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії прокоментував інцидент із падінням ракет російського виробництва на території Польщі, заявивши, що нічого б не сталося, якби не вторгнення рф в Україну.

Про це він сказав на брифінгу для преси по завершенню саміту G20 на Балі, передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

“Після цих атак сьогодні ми провели термінову зустріч союзників, щоб підкреслити нашу солідарність з Україною та Польщею. Я також розмовляв із президентом Польщі Дудою сьогодні вранці, щоб запропонувати мою щиру підтримку та запевнити, що Сполучене Королівство непохитно підтримує його та його народ у цей тривожний час”, - заявив Сунак.

Читайте також: Столтенберг збирає Північноатлантичну раду у зв’язку із вибухами в Польщі

“Ми всі повинні чітко розуміти, що нічого з цього не сталося б, якби не вторгнення росії в Україну. Це жорстока і невблаганна реальність путінської війни. Поки це триває, воно становить загрозу нашій безпеці та безпеці наших союзників. І поки це триватиме, воно продовжуватиме руйнувати світову економіку”, - наголосив прем’єр Британії.

Він зазначив, що постійну загрозу безпеці та глобальну економічну задуху “спричинили дії єдиної людини, яка не бажає бути на цьому саміті, - володимира путіна”.

Читайте також: Країни НАТО з числа G20 засудили масовану атаку рф - агресія проти України має припинитися

"У світі немає жодної людини, яка б не відчула на собі вплив путінської війни. Світові продовольчі ринки зазнали серйозних збоїв через його спроби перекрити постачання українського зерна. Світові ціни на енергоносії зросли у вісім разів завдяки тому, що росія відключила газ. І економічні потрясіння недбалого відношення путіна до людського життя поширюватимуться по всьому світу протягом багатьох років”, - констатував Сунак.

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Читайте також: Китай закликає до «спокою та стриманості» у зв’язку з падінням ракет у Польщі

Речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

Згодом речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна заявив, що на територію Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва. З цього приводу до МЗС Польщі викликано посла росії Сергія Андреєва.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.

Фото: Lauren Hurley / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-