Країни НАТО з числа G20 засудили масовану атаку рф - агресія проти України має припинитися

Країни НАТО з числа G20 засудили масовану атаку рф - агресія проти України має припинитися

Укрінформ
Країни-члени НАТО, які входять до групи G20, обговорили нові ракетні атаки рф проти України і інцидент у Польщі та погодилися з необхідністю якомога швидшого припинення війни росією.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на Балі, де бере участь у саміті G20, передає Укрінформ.

«Ми уважно обговорили ситуацію вранці сьогодні між країнами-членами НАТО. Важливо зараз усім разом зробити те, що необхідно, а саме провести ретельне розслідування та подбати про те, щоби було чітко зрозумілим: ця неспинна агресія проти України, цей жорстокий метод ведення війни має бути припинений», – сказав глава німецького уряду.

Шольц поінформував також, що поговорив уранці 16 листопада з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою і висловив співчуття у зв’язку з загибеллю людей. Він назвав це «жахливим інцидентом, який необхідно ретельно розслідувати».

Німецький канцлер підкреслив, що все це сталося на тлі війни рф проти України, яка триває, ракетних атак по цивільних цілях по всій українській території. Цими цілями, зазначив Шольц, є електростанції і трансформаторні лінії, об’єкти водопостачання. «Це неприйнятна форма ведення бойових дій в цій і без того несправедливій війні», – підкреслив політик. І все це, нагадав він, відбувається тоді, коли лідери найвпливовіших економік світу разом заявили про необхідність завершення цієї війни, виведення росією її військ і зупинення жорстоких атак.

Читайте також: Лідери G7 та НАТО запропонували Польщі допомогу у розслідуванні вибухів на кордоні

Як повідомлялося, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік українського кордону, внаслідок вибуху загинуло двоє людей. Деякі польські ЗМІ повідомляли про падіння російських ракет у цьому районі. Прем'єр-міністр РП Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

Згодом речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна заявив, що на територію Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва. З цього приводу до МЗС Польщі викликано посла росії Сергія Андреєва.

15 листопада росія завдала масованого ракетного удару по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-