Польща офіційно підтвердила вибухи у Люблінському воєводстві та смерть двох людей

Польща офіційно підтвердила вибухи у Люблінському воєводстві та смерть двох людей

Оновлено
Укрінформ
У Польщі сталися вибухи на території Грубешовського повіту Люблінського воєводства, в результаті яких загинуло двоє людей. Країна також підвищує боєготовність деяких військових підрозділів та інших силових структур.

Про це на брифінгу після наради силового блоку уряду заявили речник уряду Польщі Пьотр Мюллер і голова Бюро національної безпеки Польщі (BBN) Яцек Сєвєра, передає кореспондент Укрінформу.

“На території Грубешовського повіту стався вибух, що призвело до смерті двох громадян Польщі. На місці зараз перебувають наші служби, які з’ясовують, що сталося, і займатимуться цим цілу ніч, поки все не буде з’ясовано”, - заявив Мюллер.

Читайте також: Штати працюють із Польщею та іншими членами НАТО щодо вибухів на території РП – Держдеп

Він зазначив, що запроваджено процедури, передбачені у зв’язку з цією ситуацією, зокрема підвищено готовність деяких військових частин на території Польщі, а також інших спецслужб на території країни.

“Водночас ми говорили про те, щоб перевірити, чи є підстави до введення в дію процедури відповідно до 4-ї статті Договору про НАТО”, - наголосив Мюллер.

Читайте також: Зеленський про ракетний удар рф по Польщі: Треба поставити терориста на місце

Своєю чергою голова BBN Яцек Севєра підкреслив, що у зв’язку з цією ситуацією президент Польщі Анджей Дуда провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом щодо можливості застосування 4-ї статті Договору про НАТО, що стосується консультацій усіх членів Альянсу про належну відповідь.

“Ми перебуваємо в дуже інтенсивному контакті з союзниками, ключовими союзниками”, - підкреслив Сєвєра.

Читайте також: росія спростовує свою причетність до падіння ракет у Польщі, що призвело до загибелі людей

За його словами, йдеться про консультації з американськими партнерами. Голова BBN уточнив, що він перебуває у постійному контакті з радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном.

“Ми провели декілька розмов на тему нинішньої ситуації”, - зазначив Сєвєра.

Він зауважив, що кожна чергова заява вимагає великої обережності, а тому інформація, яка зараз публічно озвучується, буде дуже обмеженою.

Читайте також: Мішель зв’язався з Варшавою та іншими столицями союзних країн з приводу вибухів у Польщі

Наразі триває засідання польського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинуло двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-