Штати працюють із Польщею та іншими членами НАТО щодо вибухів на території РП – Держдеп

Штати працюють із Польщею та іншими членами НАТО щодо вибухів на території РП – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати працюють з урядами Республіки Польща та інших країн Північноатлантичного альянсу щодо ситуації, пов’язаної із повідомленнями про смертельні вибухи на польській території.

Про це заявив на брифінгу у Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили повідомлення про це з Польщі і працюємо з польським урядом та партнерами по НАТО, щоби зібрати більше інформації»,- зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Падіння ракет рф у Польщі свідчить про ескалацію ситуації - Міноборони Чехії

Він підкреслив, що Держдепартамент поки не може офіційно надати підтвердження повідомленням, поширеним у західних медіа. За його словами, для цього США знадобиться час.

«Але я можу запевнити вас, ми визначимо, що сталося, а також якими мають бути наступні кроки», - зауважив представник Держдепу.

Він також підкреслив, що Сполучені Штати «не прагнуть ескалації або розпалювання ситуації». Водночас представник Держдепу повторив, що Сполучені Штати продовжать докладати всіх можливих зусиль на підтримку України та аби притягувати росію до відповідальності за її агресію.

Читайте також: ЗМІ: У США підтверджують, що російські ракети залетіли у Польщу

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства стався вибух, який забрав життя двоє людей. Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Уряд Республіки Польща у цьому зв’язку зібрався на позачергове засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-