Пентагон вивчає повідомлення про можливе падіння російських ракет у Польщі

Пентагон вивчає повідомлення про можливе падіння російських ракет у Польщі

Укрінформ
Міністерство оборони США поки не має офіційних підтверджень, що російська ракета або кілька ракет, запущених по Україні, могли впасти на території Республіки Польща.

У Пентагоні вивчають цю інформацію, заявив під час брифінгу в вівторок речник оборонного відомства США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо про повідомлення у ЗМІ щодо цього. Ми не маємо наразі інформації, щоби підтвердити ці повідомлення, однак, знову ж, ми ставимося до них дуже серйозно і вивчаємо їх», - зауважив представник Пентагону.

Він підкреслив, що Міноборони США повідомлятиме про розвиток подій.

Водночас, генерал не став коментувати жодних інших деталей, у тому числі, як США зараз підтримують контакт із польською стороною, а також щодо причин вибуху у польському селі.

«Ми вивчаємо ці повідомлення (ЗМІ – ред.). Я не хочу спекулювати або вдаватися до гіпотез», - зазначив представник Пентагону.

Водночас він підкреслив, що Сполучені Штати не відмовляються від зобов’язань за статтею 5 Північноатлантичного договору.

«Що стосується наших зобов’язань у сфері безпеки та Статті 5, ми залишаємося чіткими, що оборонятимемо кожен дюйм території НАТО», - підкреслив представник оборонного відомства США.

Читайте також: Моравецький негайно скликає силовий блок уряду Польщі після ракетної атаки рф в Україні

Як повідомлялося, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства внаслідок вибуху загинуло двоє людей біля зерносушарки. Водночас деякі польські ЗМІ повідомили про падіння російських ракет на території Республіки Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-