У Бундестазі хочуть заблокувати виділення коштів ЄС Угорщині

У Бундестазі хочуть заблокувати виділення коштів ЄС Угорщині

Укрінформ
Три правлячі партії Німеччини закликають канцлера Олафа Шольца «ретельно» вивчити ситуацію з верховенством права в Угорщині й залежно від того вирішувати, чи підтримувати виділення Євросоюзом близько 7,5 млрд євро Будапештові, заблокованих раніше.

Як передає Укрінформ, про ці повідомляє Politico.

У грудні країни ЄС мають розглянути надання Угорщині цих коштів у рамках підтримання антикорупційних реформ, якщо вважатимуть їх достатніми. ЄС також стримує доступ Угорщини до 5,8 млрд євро, передбачених для боротьби з коронавірусом, і вимагає проведення судових реформ, перш ніж надати ці гроші.

Антикорупційні організації у Будапешті попереджають, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан обманює ЄС своїми обіцянками щодо реформ. «Існують серйозні сумніви щодо політичної волі уряду Угорщини здійснити необхідні реформи не лише на папері, а й фактично», — йдеться у парламентському зверненні, яке ексклюзивно отримало Politico.

Читайте також: Дипломатам зі Словаччини, Чехії та Угорщини розповіли про ситуацію на фронті та потреби України

Депутати Бундестагу поділяють цю стурбованість: Парламентські фракції Соціал-демократичної партії Шольца, Зелених і Вільної демократичної партії планують у четвер поставити на голосування пропозицію щодо належної оцінки реформ в Угорщині. Якщо їх буде визнано недостатніми, то уряд повинен буде призупинити виплати Будапешту.

Читайте також: Єврокомісія сподівається на позитивне рішення Угорщини щодо €18 мільярдів для України

Голосування в Раді ЄС щодо призупинення виплат відбуватиметься більшістю голосів, але низка країн, включаючи Нідерланди, Бельгію та Ірландію, уже зайняли критичну позицію щодо Угорщини, і негативне голосування з боку Німеччини може мати вирішальне значення для блокування коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-