Швеція та Фінляндія зробили кроки до членства в НАТО, але вони недостатні - МЗС Туреччини

Швеція та Фінляндія зробили кроки до членства в НАТО, але вони недостатні - МЗС Туреччини

Укрінформ
Швеція та Фінляндія, які прагнуть вступу в НАТО, вже зробили кроки до членства в Альянсі, але вони не є достатніми.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав на зустрічі комітету з планування та бюджету Великих національних зборів Туреччини, де тривають обговорення бюджету МЗС на 2023 рік, повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Швеція та Фінляндія зробили кроки до членства в НАТО, але вони недостатні. Найближчими днями в Стокгольмі відбудеться зустріч на рівні експертів”, - сказав міністр.

Читайте також: Фінляндія не має наміру розміщувати ядерну зброю - президент

Як відомо, Швеція та Фінляндія подали заявки на вступ у НАТО на початку цього року у відповідь на вторгнення росії в Україну.

Заявку схвалили 28 із 30 країн НАТО. Наразі Туреччина та Угорщина залишаються єдиними членами Альянсу, які поки що не ратифікували заявки Фінляндії та Швеції на вступ у НАТО. Туреччина звинуватила дві скандинавські країни у приховуванні груп, які вона вважає терористичними.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу в Стамбулі в четвер заявив, що Швеція і Фінляндія виконали вимоги, які Туреччина висунула для їхнього вступу в НАТО, і настав час вітати їх в Альянсі.

Минулого тижня міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстром заявив про те, що новий уряд Швеції дистанціюється від курдського ополчення YPG в Сирії, щоб отримати схвалення Туреччини щодо вступу в НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, вчора в Анкарі відбулася зустріч Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана та Прем'єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона. За результатами зустрічі Ердоган заявив про те, що Туреччина є прихильником політики відкритих дверей НАТО та вважає позитивним зняття обмежень в ОПК, але чекає від Швеції конкретніших дій у боротьбі з тероризмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-