Проросійську партію «Шор» у Молдові можуть визнати неконституційною

Проросійську партію «Шор» у Молдові можуть визнати неконституційною

Укрінформ
Міністр юстиції Молдови Сергій Литвиненко направив на затвердження уряду звернення до Конституційного суду про визнання неконституційною проросійської партії "Шор".

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

У своєму зверненні Литвиненко посилається на статтю 41 Конституції Молдови, згідно з якою партії та інші суспільно-політичні організації є неконституційними, якщо їх цілі чи діяльність скеровані проти політичного плюралізму, принципів правової держави, суверенітету, незалежності й територіальної цілісності Молдови.

Читайте також: У МВС Молдови заявили, що за антиурядовими протестами стоїть росія

“Вся діяльність партії “Шор” завжди була скерована проти правової держави. Судові інстанції довели факт незаконного фінансування цієї партії на президентських виборах 2016 року, на місцевих виборах у Кишиневі у 2018 році та виборах мера Бельц у 2021 році”, - заявив Литвиненко.

Читайте також: У Кишиневі пройшов антиурядовий мітинг проросійської партії «Шор»

Крім того, наголосив він, висновки влади США і матеріали, які стали надбанням громадськості, засвідчують, що ця партія "просуває інтереси іноземної держави, а отже, діє проти суверенітету й незалежності країни".

"Це справді крайній захід, оскільки вони все ще продовжують порушувати закон, і немає ознак того, що вони захочуть повернутися в його рамки", - констатував Литвиненко.

Читайте також: Плахотнюк, Шор та інші: Молдова приєдналася до санкцій США

Як повідомляв Укрінформ, протягом останніх місяців партія "Шор" організувала велику кількість антиурядових акцій протесту в Молдові. Влада країни заявила, що за цими протестами стоїть росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-