У МВС Молдови заявили, що за антиурядовими протестами стоїть росія

У МВС Молдови заявили, що за антиурядовими протестами стоїть росія

Укрінформ
Міністр МВС Молдови Ана Ревенко заявила, що за антиурядовими протестами у країні стоїть російська федерація.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Це злочинці-втікачі, які намагаються втекти від правосуддя. Звичайно, ​​вони діють разом з певними партіями. Москва також, як ми бачимо, стоїть за ними», — відповіла Ревенко на запитання, хто може стояти за антиурядовими протестами в країні.

Міністр заявила, що протести у Молдові сплановано для того, щоб дестабілізувати ситуацію в країні.

«Ставка робиться на те, щоб дестабілізувати ситуацію в Молдові, зробити країну, суспільство, владу вразливими за допомогою пропаганди, фейкових новин, блокування бізнесу, дискредитації влади, лідерів, у тому числі правоохоронних органів. Все це, щоб отримати ослаблену країну та використати її як розмінну монету в європейському просторі», - зазначила вона.

Читайте також: У Молдові затримали представників проросійської партії «Шор»

За словами глави МВС, молдавська влада працює разом з міжнародними партнерами, щоб втрутитися у разі потреби.

«Будь-яка дія підривного характеру, будь-яка підривна дія проти держави буде відповідним чином покарана», — додала вона.

Як повідомлялося, партія «Шор» за останні місяці провела в Молдові безліч акцій протесту. Вона вимагає відставки президента, розпуску парламенту та проведення дострокових виборів. Нещодавно до протестів приєдналася партія «Будуємо Європу вдома» (PACE), яку очолює Георгій Кавкалюк, який перебуває в розшуку.

Президент Молдови Мая Санду, коментуючи мітинги у Кишиневі, заявила, що мета організаторів – дестабілізувати ситуацію в країні.

Президент Молдови Мая Санду вітала запровадження з боку Сполучених Штатів санкцій проти кількох молдован та росіян через системну корупцію та їхні спроби вплинути на вибори в країні.

Фото: Newsmaker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-