Плахотнюк, Шор та інші: Молдова приєдналася до санкцій США

Плахотнюк, Шор та інші: Молдова приєдналася до санкцій США

Укрінформ
Комісія з надзвичайних ситуацій Молдови (КНС) запровадила санкції щодо осіб, включених до списку санкцій США, яких вважають учасниками «постійних кампаній зловмисного впливу кремля», а також причетними до системної корупції в республіці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє point.md.

За даними КНС, угоди, які здійснюються фізичними та юридичними особами, включеними до списку санкцій США, будуть ретельно перевірятися кишинівською владою.

Також список осіб, підозрюваних у зв'язках з особами, що перебувають під санкціями, складається та оновлюється Службою інформації та безпеки, яка співпрацюватиме з цією метою зі Службою запобігання та боротьби з відмиванням грошей, Національним банком Молдови та іншими компетентними відомствами.

Служба інформації та безпеки може виключити особу, що раніше була включена до списку, якщо усунуті причини та умови, що обґрунтували включення цієї особи до списку, або якщо настали інші об'єктивні обставини, пов'язані з вищими інтересами держави.

При цьому Служба запобігання та боротьби з відмиванням грошей виносить рішення про припинення операцій з товарами, у тому числі фінансовими коштами, частками у статутному капіталі юридичних осіб, та реєстрацію прав на них на строк до 30 робочих днів.

Читайте також: До санкційних списків США пропонують додати ще 1 413 керівників і власників компаній рф

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти дев'яти осіб та 12 організацій у Молдові, яких вважають учасниками «постійних кампаній зловмисного впливу кремля», а також причетними до системної корупції в республіці.

Під санкції, зокрема, підпали молдавські олігархи Володимир Плахотнюк та Ілан Шор, які обіймали впливові посади та намагалися повернути Молдову під вплив росії.

Президент Молдови Мая Санду привітала рішення США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-