Санду вітає санкції США проти молдован, які намагалися повернути країну під вплив рф

Санду вітає санкції США проти молдован, які намагалися повернути країну під вплив рф

Укрінформ
Президент Молдови Мая Санду привітала запровадження з боку Сполучених Штатів санкцій проти кількох молдован і росіян через системну корупцію та їхні спроби вплинути на вибори в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RFE/RL.

«Зрештою, широкомасштабна корупція та незаконне фінансування політичних партій у Молдові можуть бути покарані. Сполучені Штати наклали санкції на 21 фізичну та юридичну особу, причетну до корупційних дій, які завдали серйозної шкоди Молдові та її громадянам», — заявила Санду.

Читайте також: Молдова підписала з Болгарією контракт на прокачування газу

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти дев’яти осіб та 12 організацій у Молдові, яких вважають учасниками «постійних кампаній зловмисного впливу кремля», а також причетними до системної корупції в республіці.

Під санкції, зокрема, потрапили молдовські олігархи Володимир Плахотнюк та Ілан Шор, які обіймали впливові посади і намагалися повернути Молдову під вплив росії.

Читайте також: Комітет Європарламенту схвалив угоди про автоперевезення з Україною та Молдовою

Також санкції було накладено на сина члена Радбезу рф Юрія Чайки Ігоря Чайку, який був посередником у створенні альянсу між прихильниками Шора та Молдавською соціалістичною партією (ПСРМ), яку представляв Ігор Додон, колишній президент Молдови, відомий своїми проросійськими поглядами.

Раніше Венеційська комісія визнала законною заборону у Молдові символіки вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-