До санкційних списків США пропонують додати ще 1 413 керівників і власників компаній рф

До санкційних списків США пропонують додати ще 1 413 керівників і власників компаній рф

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції запропонувало включити до санкційних списків Сполучених Штатів Америки ще 1 413 керівників і власників російських компаній.

Як передає Укрінформ, про це НАЗК повідомляє у Телеграмі.

"НАЗК надіслало до Міністерства закордонних справ України з метою використання в дипломатичній площині пакет для синхронізації санкцій, накладених США. Зокрема, НАЗК опрацювало дані про накладені у США санкції на компанії та виявило, що на керівництво та власників цих організацій не накладено санкції. Отже, НАЗК виявило 1 413 керівників і власників таких компаній та запропонувало включити їх до санкційних списків США", – ідеться в повідомленні.

Серед запропонованих агентством кандидатів на санкції – керівництво банків, які вже включені в санкційний список США. Ідеться про Центральний банк росії, «Сбербанк», банк «ВТБ», «Сургутнафтогазбанк» та інші. Зокрема, застосувати санкції США пропонується до голови правління центрального банку росії Ельвіри Набіулліної.

Читайте також: Глава МЗС Австрії за декілька місяців прогнозує драматичні наслідки для рф через санкції

До списків кандидатів також увійшли керівники компаній «роснефть», «газпром нафта», «Лукойл» і «Новатек». Зокрема, запропоновано додати до санкційного списку власника компанії «Лукойл» Вагіта Алекперова.

Ініційоване накладення санкцій США й на керівництво великих промислових підприємств, зокрема компаній військово-промислового комплексу, серед яких – великий державний оборонний конгломерат корпорація «Ростех», концерн «Калашніков», що курує дослідження та розробку військових технологій, та компанія «Камаз», техніка якої використовується, зокрема, російськими військовими.

Ініційоване застосування санкцій США також до глави республіки татарстан рустама мінніханова, який є головою ради директорів компанії «Туполєв», та генерального директора технопарку «Сколково» рената батирова.

Читайте також: США продовжать працювати над обмеженням доступу росії до високих технологій

Крім того, ідентифікована 341 компанія, власники або топ-менеджмент яких під санкціями США. Зокрема, ідеться про компанії, що належать олігархам Віктору Вексельбергу, Алішеру Усманову, братам Ротенбергам, Олегу Дерипасці, Сергію Чемезову і членам їх родин, до яких уже застосовані санкції США, а також компанії, пов’язані з близькими до президента росії володимира путіна особами – аліною кабаєвою, катериною тихоновою (путіною) та юрієм ковальчуком.

Ознайомитися з повними санкційними списками можна на порталі «Війна&санкції».

Як повідомляв Укрінформ, за даними керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, план санкцій проти російської федерації виконаний на 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-