Японія планує адаптувати системи ППО для перехоплення гіперзвукових ракет

Японія планує адаптувати системи ППО для перехоплення гіперзвукових ракет

Укрінформ
Уряд Японії планує адаптувати свої існуючі керовані ракети «земля-повітря» для перехоплення гіперзвукової зброї, яка, як вважають, розробляється такими країнами, як Китай і росія.

Про це повідомляє Kyodo News, передає Укрінформ.

Зазначається, що японський уряд має на меті розпочати масове виробництво реконструйованих керованих ракет середньої дальності Type-03 до 2029 фінансового року після оновлення програмного забезпечення для їхніх пускових установок до 2026 фінансового року.

За словами високопоставленого чиновника Сил самооборони, Японії з її нинішніми можливостями протиракетної оборони важко перехопити гіперзвукову зброю, яка розроблена для пересування по непередбачуваних траєкторіях зі швидкістю, що в п’ять разів перевищує швидкість звуку.

Читайте також: Пентагон уклав контракт на розробку гіперзвукових ракет на майже мільярд доларів

Зараз есмінці Морських сил самооборони Японії Aegis, оснащені перехоплювачами Standard Missile-3, мають завдання вражати ракети, що наближаються, в зовнішній атмосфері. Якщо їм не вдасться їх перехопити, наземні перехоплювачі Patriot Advanced Capability-3 Повітряних сил самооборони протистоять атаці на нижньому рівні.

Ракети Type-03 з дальністю стрільби в десятки кілометрів були прийняті на озброєння Сил самооборони Японії в 2003 році для перехоплення літаків. Ці ракети вперше були перероблені в 2017 році для боротьби з крилатими ракетами, що летять на низьких висотах з великою швидкістю.

Планується, що у ході нової модернізації будуть покращені можливості ракет Type-03 щодо прогнозування траєкторії польоту гіперзвукової зброї, а також її виявлення та відстеження за допомогою радарів.

Читайте також: Японія може розгорнути гіперзвукову ракету до 2030 року - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, уряди Японії та Британії домовилися про посилення підтримки Україні у її протистояння російським агресорам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-