Японія може розгорнути гіперзвукову ракету до 2030 року - ЗМІ

Японія може розгорнути гіперзвукову ракету до 2030 року - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство оборони Японії розглядає можливість розгортання гіперзвукових ракет до 2030 року, прагнучи зміцнити можливості контрудару для стримування регіональних загроз, оскільки війна в Україні змінює глобальну картину безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Nikkei.

«Враховуючи прогрес Північної Кореї та Китаю в ракетних можливостях, Японія вважає, що повинна мати можливість не тільки перехоплювати снаряди, що наближаються, а й завдавати удару у відповідь, якщо це необхідно», - йдеться у публікації.

У цьому зв’язку до кінця 2022 року Японія планує переглянути свою стратегію національної безпеки, а також інші ключові оборонні документи. Зазначається, що у цих документах може бути згадана позиція щодо можливостей контратак та розміщення гіперзвукових ракет.

Одна з пропозицій полягає в тому, що Японія могла б розгорнути ракети великої дальності, придбавши американський «Томагавк».

Читайте також: США, Японія та Південна Корея заявили про «безпрецедентну» відповідь на ядерні випробування КНДР

Також країна може модернізувати ракети власного виробництва класу «земля — корабель», збільшивши їхній радіус дії до понад 1 000 км з поточних менше 200 км.

Очікують, що третім етапом буде прийняття на озброєння гіперзвукової ракети.

Гіперзвукова зброя — ракетна зброя, бойова частина якої рухається на гіперзвукових швидкостях в атмосфері (тобто, більше 5 чисел Маха, або в проміжку 5000-25000 км/год).

Фото: Getty Images/Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-