Американська субмарина з 24 ядерними ракетами увійшла у Середземне море - ЗМІ

Американська субмарина з 24 ядерними ракетами увійшла у Середземне море - ЗМІ

Укрінформ
Атомний підводний човен ВМС США Rhode Island увійшов у Середземне море на тлі загострення ядерної риторики з боку російської федерації. 

Про це повідомляє La Repubblica, передає Укрінформ.

Повідомляється, що Rhode Island було помічено три дні тому у порту Гібралтар. ЗМІ зазначає, що підводні човни такого класу можуть місяцями перебувати під водою, залишаючись непоміченими, тому поява атомної субмарини в одному з головних портів Європи, ймовірно, свідчить про бажання американців “послати чіткий сигнал кремлю”.

Підводний човен Rhode Island є носієм 24 багатоступеневих міжконтинентальних балістичних ракет Trident II, оснащених термоядерними боєголовками. Зазначається, що кожна з ракет може нести на собі до 14 термоядерних боєголовок, що можуть вражати захищені цілі на кшталт шахт пускових установок міжконтинентальних балістичних ракет супротивника або ж його командних пунктів, розміщених у підземних бункерах.

Читайте також: Якщо росія застосує ядерну зброю, то припинить своє існування — Зеленський

Дальність польоту ракети Trident II, заявлена її виробником, корпорацією Lokheed Martin, перевищує 12 тисяч кілометрів, а максимальна швидкість у термінальній фазі може сягати 29 тисяч км/год або ж понад 8000 м/с.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав ядерне стримування, до якого Північноатлантичний альянс вдається у відносинах з росією, ефективним.

 Rhode Island  Фото: La Repubblica

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-