Якщо росія застосує ядерну зброю, то припинить своє існування — Зеленський

Якщо росія застосує ядерну зброю, то припинить своє існування — Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, якщо росія застосує ядерну зброю, то більше не буде світу, як нині, а російської федерації не існуватиме.

Про це він сказав на спільній пресконференції із Президенткою Греції Катериною Сакелларопулу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені здається, що росія тим, що вона почала, розв’язала у 21 сторіччі війну проти свого сусіда, з яким вона проходила дуже важливі історичні кроки і звідки вона в цілому почала своє існування. Мені здається, що вона вже програла в цій війні, розпочавши її. Питання часу», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що Україна бореться за свободу, і «ми на своїй землі, війна одностороння».

Президент додав, що росіяни прийшли на нашу землю, і в цьому і є агресія, визнана всім світом, тож «відновлення нашої територіальної цілісності - питання часу».

«Застосування ядерної зброї... Застосування вже говорить про те, що це ядерна війна, третя світова війна. Про що тоді говорити? Яка різниця, що буде після третьої світової війни? Який сенс про це говорити? Якщо росія буде застосовувати ядерну зброю — більше не буде існувати того світу, в якому ми живемо. Тобто буде зовсім інший світ, в якому точно держава, яка застосовувала ядерну зброю, точно існувати не буде. Я абсолютно в цьому впевнений», - наголосив глава Української держави.

За його словами, «це буде вже питання не в тому, що хтось відповідає на ядерні удари, а питання буде в самій державі, вони не втримають ні свою державу, ні свої політичні позиції всередині держави».

«Я думаю, що вони будуть розбиратися всередині, в революційних процесах всередині своєї держави. Тому я і не дивлюся на це серйозно. Хоча, дивлячись на кроки, які росія, політично-військове керівництво робило на нашій землі, адекватними ці кроки або реально воєнними ці кроки назвати також не можна», - сказав Зеленський.

Читайте також: У США не бачать ознак, що путін вирішив застосувати ядерну зброю в Україні

Як повідомлялося, раніше американська розвідка поінформувала, що на сьогодні не має інформації, яка засвідчує підготовку росіян до застосування ядерної зброї в Україні або навіть рішення керівництва кремля про цей крок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-