У США не бачать ознак, що путін вирішив застосувати ядерну зброю в Україні

У США не бачать ознак, що путін вирішив застосувати ядерну зброю в Україні

Укрінформ
Американська розвідка на сьогодні не має інформації, яка засвідчує підготовку росіян до застосування ядерної зброї в Україні або навіть рішення керівництва кремля про цей крок.

Так прокоментували у Білому домі публікації в американських ЗМІ про обговорення в росії можливості ядерного удару по Україні, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми досі не бачили жодних ознак, що росіяни готуються до використання такої зброї, і немає жодних ознак, що путін прийняв рішення застосувати ядерну зброю», - зауважив під час телефонного брифінгу координатор з питань стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі.

Читайте також: Джонсон вважає дуже низькою ймовірність застосування путіним ядерної зброї

Він нагадав, що від самого початку масштабного вторгнення рф в Україну США наголошували, що заяви з російського боку про можливе використання ядерної зброї були безвідповідальними. Це викликає глибоке занепокоєння у Вашингтоні, і США продовжать моніторити ситуацію дуже ретельно, запевнив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, видання The New York Times повідомило з посиланням на представників американської розвідки, що російське військове керівництво нещодавно обговорювало, коли і як москва може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-