Екоактивістки приклеїли себе до картин Франсіско Гої у Мадриді

Екоактивістки приклеїли себе до картин Франсіско Гої у Мадриді

Фото
Укрінформ
Дві екоактивістки приклеїли себе до рам двох картин іспанського художника Франсіско-Хосе де Гої у Музеї Прадо в Мадриді на знак протесту проти зміни клімату.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Daily Mail.

Зазначається, що активістки приклеїли себе до картин “Маха оголена” і “Маха одягнена”. Між роботами Гої вони надряпали повідомлення про “1,5 градуса Цельсія”. Раніше експерти ООН заявили, що глобальне потепління необхідно утримати в рамках 1,5 градуса Цельсія, для чого потрібні "безпрецедентні" зміни. Обмеження саме в 1,5 градуса порівняно з доіндустріальною епохою необхідно для того, щоб уникнути серйозних наслідків для життя на планеті.

Жінки заявили, що належать до Futuro Vegetal, що буквально означає «Овочеве майбутнє», і є рухом, пов’язаним з рухом Extinction Rebellion Spain, який виступає проти кліматичних змін і втрати біорізноманіття.

Читайте також: Грета Тунберг не планує робити політичну кар’єру

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом у всьому світі розгорнулася ціла кампанія подібних кліматичних акцій у музеях. Кліматичні активісти вимащували відомі картини їжею або приклеювалися до експонатів. Наприклад, у Німеччині в музеї Барберіні (Потсдам) кліматичні активісти облили картину Клода Моне картопляним пюре.

У Лондоні кліматичні активісти облили супом шедевр Ван Гога за 86 млн євро.

Читайте також: У Німеччині екоактивісти сплюндрували картину Моне

У Гаазі кліматичний активіст намагався приклеїти себе до однієї з найвідоміших картин нідерландського художника Яна Вермера “Дівчина з перловою сережкою”. Його та ще двох кліматичних активістів затримала поліція. Всі троє затриманих мають бельгійське громадянство.

Більшість цих дій вчиняє група Just Stop Oil. У такий спосіб вони хочуть закликати уряди країн припинити використання викопного палива. Активісти в музеї Мауріцгейс у Гаазі також носили футболки з написом Just Stop Oil.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-