Ердоган сказав путіну про необхідність конструктиву в питанні «зернових коридорів»

Ердоган сказав путіну про необхідність конструктиву в питанні «зернових коридорів»

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган впевнений, що питання функціонування «зернових коридорів» буде вирішене у позитивному ключі.

Про це йшлося в телефонній розмові Президента Туреччини з президентом рф, повідомляє Директорат з комунікацій адміністрації Президента Туреччини.

«Висловлюючи впевненість, що співпрацю, орієнтовану на розв'язання цього питання (робота «зернових коридорів» - ред.), як і в багатьох інших питаннях, буде налагоджено, Президент Ердоган наголосив, що у разі розв’язання зернової кризи через конструктивний підхід, будуть заохочені кроки, необхідні для повернення до переговорів», - йдеться у повідомленні.

На переговорах також обговорювалися регіональні питання, зокрема останні події у війні, яку веде росія проти України.

Президент Ердоган заявив, що Туреччина продовжить вживати необхідних зусиль з усіма сторонами для вирішення проблем, пов'язаних з виконанням Стамбульської угоди щодо поставок зерна.

Читайте також: Євросоюз вважає безпідставним рішення росії вийти із «зернової угоди»

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня російська федерація заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи, обґрунтувавши своє рішення атакою на кораблі чорноморського флоту у Севастопольській бухті, в якій вона звинуватила Україну та Велику Британію. Попри вихід росії із Чорноморської зернової ініціативи, 15 суден із зерном залишили українські порти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-