Рада Європи проведе форум «Демократія: нова надія?»

Рада Європи проведе форум «Демократія: нова надія?»

Укрінформ
У Раді Європи у Страсбурзі 7-9 листопада відбудеться великий форум “Демократія: нова надія?”.

Про це повідомляє пресслужба Ради Європи, передає Укрінформ.

Зазначається, що Форум за демократію мобілізує інтелектуалів, політиків, активістів, експертів і молодь з усього світу для обговорення причин занепаду демократії у світі та пошуку відповіді на ці виклики.

Цього року у Форумі, який відбудеться вже вдесяте, зі спеціальними промовами виступлять прем’єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоуттір та міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені.

Також у заході візьмуть участь президент Грузії Саломе Зурабішвілі, віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко, лідер білоруського демократичного руху Світлана Тіхановська, міністр демократичного оновлення Франції та речник уряду Олів’є Веран, інші відомі діячі та політики.

У рамках форуму працюватимуть десять лабораторій, які визначатимуть відповіді на сучасні виклики демократії. Найпопулярніша ініціатива цих аналітичних центрів буде нагороджена премією Ради Європи за демократичні інновації, йдеться у повідомлені.

Читайте також: У Раді Європи назвали структуру з ключовою роллю в допомозі Україні

Паралельно відбудуться “Форумні бесіди” та обговорення на такі теми, як залучення молоді, дискримінація та привілеї, корупція та відповідальність, збереження віри в демократію, втрачена можливість демократії в росії, вплив безкарності на журналістику та демократію тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи заявив про готовність надавати потужну підтримку українським громадам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-