Дев’ять країн вийшли з Альянсу незалежних пресрад Європи, бо звідти не виключили рф

Дев’ять країн вийшли з Альянсу незалежних пресрад Європи, бо звідти не виключили рф

Укрінформ
Вірменія, Данія, Естонія, Фінляндія, Грузія, Ірландія, Молдова, Норвегія та Швеція підтримали позицію української Комісії з журналістської етики та виходять з Альянсу незалежних пресрад Європи (AIPCE), оскільки звідти не виключили росію.

Про це повідомила Комісія з журналістської етики (КЖЕ), передає Укрінформ.

Ще у квітні КЖЕ пропонувала виключити рф з Альянсу через бездіяльність щодо багаторічної брехні, маніпуляцій та розпалювання мови ворожнечі у російських медіа стосовно України. Однак рішення досі не було ухвалене.

Читайте також: Комісія з журналістської етики залишає Альянс незалежних пресрад Європи через присутність там рф

Крім того, з 2020 року до складу російської колегії входять пропагандисти познер та симоньян.

«Участь рф в Альянсі ставить під сумнів здатність організації відповідати заявленим цілям та суперечить цінностям етичної журналістики», — зазначили у КЖЕ.

Команда Комісії з журналістської етики покинула Альянс ще 21 жовтня.

«Той факт, що Україна поза, а росія є, унеможливлює для нас перебування в AIPCE. Ми не в змозі судити співробітників російської колегії, але у рф сьогодні фактично немає свободи преси… Весь медіасектор використовується в огидній пропагандистській машині путіна», — зазначили країни у своїй заяві.

Читайте також: КСУ не братиме участі у конгресі Всесвітньої конференції конституційного правосуддя через рф і білорусь

Загалом до Альянсу незалежних пресрад, крім України, входило 28 країн. Серед них Нідерланди, Франція, Бельгія, Німеччина та інші. 

Як раніше повідомляло агентство, КЖЕ оголосила про припинення свого членства в Альянсі незалежних пресрад Європи, оскільки до нього досі входить російська Громадська колегія зі скарг на пресу (ГКСП). За результатами розгляду скарги КЖЕ на загальних зборах Альянсу 21 жовтня щодо виведення з його складу цієї колегії таке рішення при таємному голосуванні не набрало достатньої кількості голосів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-