кремль «повісив» безпеку регіонів на губернаторів, щоб уникнути критики - розвідка Британії

кремль «повісив» безпеку регіонів на губернаторів, щоб уникнути критики - розвідка Британії

Укрінформ
кремль залучає регіональних чиновників до «розробки заходів безпеки» в регіонах росії, аби відвернути увагу громадськості від національного керівництва рф.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки, опублікованому у четвер Міністерством оборони Великої Британії у Твітері.

24 жовтня 2022 року прем'єр-міністр росії михайло мішустін заявив, що мер москви сергій собянін координуватиме «розробку заходів безпеки» в російських регіонах.

Це сталося після того, як президент рф володимир путін видав указ про введення нового режиму рівнів бойової готовності. «Цей захід, ймовірно, призведе до більш тісної інтеграції губернаторів регіонів у систему національної безпеки росії. Це ще один захід з організації суспільства, оскільки війна росії проти України, як і раніше, перебуває під тиском», - вважає британська розвідка.

Також у звіті зазначається, що «більш активна участь регіональних чиновників, ймовірно, принаймні частково покликана відвернути увагу громадськості від національного керівництва».

Читайте також: Спецслужби рф готують кампанію з дискредитації національних рухів народів росії - розвідка

кремль дотримувався аналогічного підходу під час кризи COVID-19. Проте кремлю, найімовірніше, буде важче ізолювати російське суспільство від наслідків «спеціальної військової операції» в Україні, констатують у розвідці Британії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент рф володимир путін доручив уряду підготувати проєкт указу про створення спеціальної координаційної ради на чолі з прем'єр-міністром михайлом мішустіним з метою забезпечення потреб, що виникають у ході війни з Україною.

Пізніше було заявлено, що путін доручив меру москви сергію собяніну підключитися до забезпечення координації роботи регіонів під час реалізації заходів, передбачених його новим указом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-