Спецслужби рф готують кампанію з дискредитації національних рухів народів росії - розвідка

Спецслужби рф готують кампанію з дискредитації національних рухів народів росії - розвідка

Укрінформ
Спецслужби російської федерації найближчим часом готують широку дискредитаційну кампанію проти лідерів національних та національно-визвольних рухів народів росії.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

Початок кампанії з дискредитації заплановано вже на найближчий час, а головною метою стане приниження самого прагнення народів до самовизначення.

Читайте також: Розвідка: у «Вагнер» набирають ув'язнених з ВІЛом і гепатитом С - їх вже виявили в Україні

“Для цього, як в самій росії, так і за її межами – в Європі, США та Україні будуть використані наявні “агенти впливу” в інформаційній та політичній сферах. Їхнє завдання – донести до “широких мас” думку про апріорі агресивний, терористичний чи навіть нацистський характер будь-яких національних рухів”, - повідомляють в розвідці.

Мета цієї кампанії – зірвати міжнародну підтримку права народів на захист своїх прав, мови, культури. Окрім цього, сформувати в середині українського суспільства негативне ставлення до народів рф, які потерпають від імперської політики. Традиційно, в першу чергу, під удар російської пропаганди потрапляють народи Кавказу, що активно виборюють своє право на самовизначення. Зокрема, чеченська опозиція.

Військово-політичне керівництво рф та режим російського президента володимира путіна на сьогодні розглядають національно-визвольні рухи, як одну з ключових загроз єдності та навіть самого існування росії. Саме їхнє виникнення сприймається, як фактор нестабільності та викликає жорстку протидію з боку кремлівської верхівки.

Читайте також: Мобілізованим росіянами почали видавати іранські бронежилети і шоломи - розвідка

У розвідці пояснюють, що найкращий спосіб протидії подібним кампаніям – несприйняття маніпуляційних меседжів, незалежно від імені спікера, який їх розповсюджує. А також виявлення прихованих “агентів впливу” під виглядом “лідерів думок”.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони застеріг, що російські спецслужби здійснили чергову інформаційно-психологічну операцію, яка спрямована на дискредитацію військової підтримки Туреччиною України, та чергову спробу створити ілюзію наявності міжнародних добровольчих рухів, які готові йти воювати за росію і створити хибне сприйняття громадян Туреччини у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-