Розвідка: у «Вагнер» набирають ув'язнених з ВІЛом і гепатитом С - їх вже виявили в Україні

Розвідка: у «Вагнер» набирають ув'язнених з ВІЛом і гепатитом С - їх вже виявили в Україні

Укрінформ
Приватна військова компанія «Вагнер» почала масово рекрутувати в російських тюрьмах в’язнів, які страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема на ВІЛ та гепатит C.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, явище вже набуло масового характеру. Так, лише з однієї виправної колонії №5 в селищі Металострой Ленінградської області компанія найняла понад сотню в’язнів із підтвердженим діагнозом «ВІЛ» або «гепатит С».

Встановлено, що для «маркування» інфікованих бойовиків командування «вагнерівців» змушує їх одягати на руку браслети: червоні — за наявності ВІЛ, білі — за наявності гепатиту.

«У середовищі інших бойовиків, які змушені служити поруч з інфікованими, зростає обурення такою ситуацією. Відомо, що російські медики системно відмовляються надавати допомогу пораненим з гепатитом або ВІЛ», — зауважили в ГУР.

Читайте також: До війни в Україні росія залучила понад вісім тисяч «вагнерівців» - розвідка

В Україні вже виявлені полонені бойовики, хворі на ВІЛ та гепатит. Вони підтверджують інформацію про масове «рекрутування» інфікованих в’язнів до компанії «Вагнер».

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, російські війська для поповнення поточних втрат продовжують активно вербувати ув’язнених як у росії, так і на тимчасово захоплених територіях. Зокрема, з виправної колонії № 90 в Херсоні після так званих бесід із представниками федеральної служби безпеки рф були звільнені більшість злочинців.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-