Глава МЗС Франції обговорила у Таллінні довгострокову підтримку України

Глава МЗС Франції обговорила у Таллінні довгострокову підтримку України

Укрінформ
На переговорах у Таллінні між головою МЗС Франції Катрін Колонною, її естонським колегою Урмасом Рейнсалу та прем'єр-міністром Естонії Каєю Каллас, які відбулися у вівторок, обговорювалися питання довгострокової допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR.

«Франція надала Україні значну допомогу, зокрема постачанням важкого озброєння, що сприяло успіху України на полі бою. Ми дотримуємось єдиної думки з Францією, що пріоритет – продовження підтримки України стільки, скільки це необхідно. Україна має перемогти у цій війні, а росія має відступити до своїх кордонів, це шлях до миру», - сказала Каллас під час зустрічі.

Вона також зазначила, що росія наразі застосовує всілякі засоби залякування - атаки по цивільній інфраструктурі України, погрози ядерною катастрофою, пропагандистську кампанію про «брудну бомбу», щоб залякати демократичні країни та зруйнувати їхню єдність у підтримці України. «росія прагне змусити нас вагатися, паралізувати нашу здатність ухвалювати рішення та підтримувати Україну. Тим важливіше, щоб ми не зробили жодного кроку назад», - наголосила естонська прем'єрка.

На зустрічі також було порушено питання про використання заморожених активів росії та тему безкарності. За словами Каллас, Європейський Союз міг би стати лідером у створенні трибуналу для розслідування злочинів агресії.

Після зустрічі з міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалу Колонна зазначила: «Франція вважає, що воєнні злочини та злочини проти людяності в Україні не повинні залишатися безкарними». Але при цьому Франція поки що не готова підтримати ідею спеціального міжнародного трибуналу щодо злочинів росії в Україні. Колонна вважає, що й через чинні міжнародні суди винні можуть бути притягнуті до відповідальності.

Читайте також: Лідери США та Італії домовилися продовжувати надавати допомогу Україні

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Демократичні країни світу чинять тиск на росію та одночасно всебічно допомагають Україні.

Фото: МЗС Естонії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-