Штати із союзниками запустили в Радбезі ООН процес щодо санкцій проти Ірану - Держдеп

Штати із союзниками запустили в Радбезі ООН процес щодо санкцій проти Ірану - Держдеп

Укрінформ
США та їхні союзники ініціювали процес на рівні Ради Безпеки ООН, аби покарати Іран міжнародними санкціями за постачання бойових дронів росії, якими наносяться удари по мирних містах України.

Про це повідомив на брифінгу речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Разом з Україною, Великою Британією і Францією ми розпочали процес, аби притягнути Іран до відповідальності за постачання росії безпілотників. Це було закрите засідання Радбезу ООН, з метою запустити процес відповідно до резолюції №2231 під керівництвом групи експертів»,- розповів представник зовнішньополітичного відомства.

Він нагадав, що ЄС і Британія вже запровадили нові санкції проти іранських фізичних та юридичних осіб, причетних до підтримки війни рф проти України. Сполучені Штати, за словами Прайса, давно привертали увагу світу до іранської програми БПЛА і раніше вже застосовували обмеження проти компаній та осіб, які надавали їй підтримку. Адже ця загроза, зауважив речник, виходить далеко за межі України.

Читайте також: У США заявляють про безпосередню участь Ірана у війні проти України

Прайс також запевнив, що США «надалі активно застосовуватимуть санкції» проти всіх, хто допомагає Ірану підтримувати російську війну проти України.

Як повідомляв Укрінформ, ЄС запровадив санкції проти Ірану за постачання росії ударних безпілотників, які використовуються у війні проти України. Також про санкції оголосила Велика Британія. Водночас офіційний Париж закликав Тегеран негайно припинити будь-які форми підтримки агресивної війни, розв'язаної росією проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-