У США заявляють про безпосередню участь Ірана у війні проти України

У США заявляють про безпосередню участь Ірана у війні проти України

Укрінформ
З огляду на передачу Іраном бойових дронів росії, а також перебування в тимчасово окупованому Криму іранського персоналу, який допомагає в націлювати ці БПЛА на мирні міста України, США вважають, що Тегеран безпосередньо долучився до розв’язаної путіним війни проти України.

Таку оцінку висловив у четвер під час телефонного брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За нашими оцінками, іранські військові перебували безпосередньо в Криму та допомагали росіянам у їхніх операціях (щодо завдання ударів БПЛА по українських містах – ред.)», - заявив представник Білого дому.

Він підкреслив, що росіяни вже отримали партії дронів з Ірану та, вочевидь, матимуть додаткові поставки в майбутньому. Кірбі також зауважив, що рф прагне отримати інше озброєння з Ірану, таке як ракети класу земля-земля для використання їх у бойових діях проти України.

У цьому зв’язку представник адміністрації США підкреслив, що Іран і росія можуть брехати всьому світові, але не приховають фактів.

«І факт полягає в тому, що Іран зараз залучений безпосередньо на місці, надає зброю, яка наносить удари по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі в Україні, і фактично вбиває простих людей та руйнує цивільну інфраструктуру в Україні», - зауважив Кірбі.

Читайте також: Зеленський очікує, що Швейцарія підтримає кроки України у відповідь на спільництво Ірану з рф

Він підкреслив, що Сполучені Штати «використовуватимуть усі інструменти для того, щоби викрити, стримати та протидіяти» поставкам зброї з Ірану, яка використовується проти українського народу. Крім того, за його словами, США подвоять зусилля для дотримання санкцій США проти російського та іранського секторів озброєнь.

«Ми продовжуватимемо накладати та жорстко застосовувати санкції проти тих, хто допомагає Ірану підтримувати війну росії проти України», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, санкції щодо Ірану за постачання росії ударних безпілотників, які використовуються рф у війні проти України, запровадив Європейський Союз. Також про санкції оголосила Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-