Макрон анонсував новий зелений енергетичний коридор між Португалією, Іспанією і Францією

Макрон анонсував новий зелений енергетичний коридор між Португалією, Іспанією і Францією

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон анонсує новий зелений енергетичний коридор між Португалією, Іспанією, Францією і далі в Європу.

Про це він сказав журналістам у Брюсселі, прибувши європейський саміт, передає кореспондент Укрінформу.

Макрон повідомив, що сьогодні вранці в нього відбулася зустріч з лідерами Іспанії та Португалії з питання взаємодії в контексті енергетичної кризи.

“Ми дійшли спільної політичної угоди про відмову від історичного проєкту MidCat, який був газовим проєктом через Піренеї, з метою просування проєкту, над яким ми втрьох збираємося дуже інтенсивно працювати впродовж наступних кількох тижнів <...> - з будівництва зеленого енергетичного коридору між Португалією, Іспанією та Францією, і через Францію — рештою Європи”, - сказав Макрон.

Читайте також: «Настав момент істини»: Макрон переконаний, що ЄС зможе реалізувати енергетичну стратегію

Він пояснив, що мета проєкту - збільшити кількість енергетичних перетоків між країнами, у тому числі з використанням "водню та енергії з відновлюваних джерел енергії між Барселоною та Марселем, які також можна подвоїти”.

Макрон повідомив, що у грудні відвідає Іспанію, щоб обговорити цю тему.

“Ми схвалили це сьогодні вранці, це важливий момент у європейській солідарності, ми будемо працювати над цим у найближчі тижні. Я буду в Іспанії в грудні, щоб фіналізувати цей проєкт, який передбачає отримання європейського фінансування”, - сказав Макрон.

Читайте також: Саміт ЄПС у Празі дозволив провести зустрічі, які раніше здавалися неможливими - Макрон

Як повідомлялося, днями президент Франції Еммануель Макрон заявив про необхідність європейської солідарності з огляду на різке зростання цін на енергоносії.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-