Румунія і Болгарія мають якнайшвидше приєднатися до Шенгенської зони - Європарламент

Румунія і Болгарія мають якнайшвидше приєднатися до Шенгенської зони - Європарламент

Резолюція
Укрінформ
Європарламент закликає держави-члени ЄС дозволити Румунії та Болгарії приєднатися до Шенгенської зони.

Відповідну резолюцію ЄП ухвалив у вівторок 547 голосами, 49 депутатів висловилися проти, утрималися 43, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ЄП

У резолюції зазначається, що Рада ЄС має ухвалити рішення про інтеграцію Румунії та Болгарії до Шенгенської зони до кінця 2022 року. Це має забезпечити скасування перевірок людей на внутрішніх кордонах обох країн починаючи з 2023 року.

Євродепутати наголосили, що Румунія та Болгарія протягом кількох років виконали всі необхідні умови, проте Рада ЄС досі не спромоглася ухвалити рішення щодо їх інтеграції. Збереження внутрішнього прикордонного контролю є дискримінаційним і має серйозні наслідки для життя європейських громадян, особливо мобільних працівників, зазначається в резолюції.

Читайте також: Європарламент привітав рішення відкрити двері ЄС для України та Молдови

Крім того, наголошується, що перешкоджання імпорту, експорту та вільному переміщенню товарів у вантажних портах підриває функціонування внутрішнього ринку ЄС.

На сьогодні всі країни-члени ЄС, крім Болгарії, Хорватії, Кіпру, Ірландії та Румунії, є частиною Шенгенської зони, а також низка країн, що не входять у ЄС, як-от Ісландія, Норвегія, Швейцарія та Ліхтенштейн.

Інтеграція нових країн до Шенгену потребує одностайного рішення Ради ЄС.

Чеське головування в Раді ЄС зазначило, що має намір провести обговорення цього питання до кінця 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-