ПАРЄ виступає за посилення ролі Генасамблеї ООН в питаннях міжнародного миру та безпеки

ПАРЄ виступає за посилення ролі Генасамблеї ООН в питаннях міжнародного миру та безпеки

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи виступає за посилення ролі Генеральної асамблеї ООН в питаннях міжнародного миру та безпеки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у прийнятій 13 жовтня резолюції ПАРЄ за результатами термінових дебатів на тему: “Нова ескалація агресії російської федерації проти України” .

Зокрема, у резолюції зазначається, що розв’язування агресивної війни росією - постійним членом Ради Безпеки ООН - є викликом для глобального управління.

Асамблея глибоко шкодує про те, що 30 вересня 2022 року Рада Безпеки ООН не змогла ухвалити резолюцію, яка засуджує нещодавні псевдореферендуми на українських територіях, через вето, накладене росією, хоча жоден інший голос не було висловлено проти цього тексту.

Читайте також: ПАРЄ рішуче засудила спробу анексії росією українських територій

“У цьому контексті Асамблея зазначає, що ідея реформування Ради Безпеки ООН користується дедалі більшою підтримкою, і висловлюється за посилення ролі Генеральної асамблеї ООН, зокрема в питаннях, пов’язаних з підтримкою міжнародного миру та безпеки”, - йдеться у резолюції.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи одностайно ухвалила резолюцію, у якій оголосила нинішній режим російської федерації терористичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-