російські ракети над Молдовою: прем’єр країни звинуватила рф у порушенні суверенітету

російські ракети над Молдовою: прем’єр країни звинуватила рф у порушенні суверенітету

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця заявила, що запуск росією крилатих ракет над територією Молдови є порушенням суверенітету країни та суперечить міжнародному праву.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Newsmaker.

Гаврилиця засудила ракетні удари росії, які вона здійснила по українських містах вранці 10 жовтня.

«Рішуче засуджую ці акти варварства. Мої думки звернені до всіх, хто втратив близьких через ракети, що впали в Києві та інших містах. Такі звірства треба негайно припинити! … Крім цього, неприпустимо, що три російські ракети, націлені на Україну, пролетіли над Молдовою, створивши загрозу цивільній авіації, а отже, і людським життям на території нашої країни. Це порушення суверенітету нашої держави, яке серйозно суперечить міжнародному праву», — написала Гаврилиця у Фейсбуці.

Читайте також: МЗС Молдови викликало посла рф після прольоту російських ракет над територією країни

Вона також наголосила, що молдавська влада стежить за ситуацією на кордоні та у повітряному просторі, щоб уникнути ризиків для громадян Молдови.

Спікер парламенту Ігор Гросу, у свою чергу, закликав негайно припинити обстріл українських міст. "Ми підтримуємо Україну та її народ", - зазначив він.

Як повідомлялося, у понеділок вранці росія завдала ракетних ударів по Києву, Хмельницькому, Львову, Житомиру, Дніпру та іншим містам. Загалом по території України було випущено 84 ракети, 43 з них збиті.

Міноборони Молдови повідомило, що вранці під час ракетного обстрілу України росією три ракети пролетіли через територію Молдови. Міністр оборони Молдови Анатолій Носатий заявив у телеефірі, що влада Молдови знову може прийняти обмеження, пов'язані з використанням повітряного простору.

За даними міноборони Румунії, три ракети було випущено із західної частини тимчасово окупованого росією Кримського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-