Війна рф проти Украіни торкається всіх та принесе серйозні зміни - Чавушоглу

Війна рф проти Украіни торкається всіх та принесе серйозні зміни - Чавушоглу

Укрінформ
Війна рф проти України торкається всіх, перетворюючи на «розкіш» звичні речі, та принесене серйозні зміни, тому потрібно щонайшвидше шукати вирішення.

Про це Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав на зустрічі зі співвітчизниками у Страсбурзі, повідомляє Укрінформ з посиланням на A Haber.

«російсько-українська війна – це війна, яка торкається всіх нас прямо посеред Європи сьогодні. Можливості, які ми сприймаємо як належне, такі як електроенергія, паливо, бензин, вода і навіть їжа, тепер перетворюються на розкіш. Нам потрібно знайти розв'язання цих проблем. Цей процес, що швидко змінюється і глибоко впливає на наше повсякденне життя, потрясає людей і всіх нас, принесе серйозні зміни з собою», - сказав міністр.

Читайте також: У Туреччині заявили, що путін хоче укласти «велику угоду» із Заходом

За його словами, не всі країни бажають завершення війни.

«Наша роль як посередника та фасилітатора стала більш ефективною. Туреччина є найактивнішою країною в політичному процесі війни в Україні. Туреччина - це та країна, яка доклала найбільше зусиль для встановлення перемир'я. Але це не так просто... Є багато людей, які хочуть, щоб війна тривала», - сказав Чавушоглу.

Читайте також: Зеленський – на Чорногорському безпековому форумі: росія боїться нашої єдності

Міністр зазначив, що обмін полоненими та угода про вивіз зерна стали успішним прикладом політики посередництва.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно радник президента Туреччини Ібрагім Калін заявив, що російський диктатор путін хоче укласти «нову велику угоду» з країнами Заходу, яка частково стосуватиметься й України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-