У росії оголосили в розшук ексдепутата Пономарьова, який живе в Україні

У росії оголосили в розшук ексдепутата Пономарьова, який живе в Україні

Укрінформ
Колишнього депутата держдуми Іллю Пономарьова, який живе в Україні і закликає до збройної боротьби проти російської влади, оголосили в рф у розшук.

Відповідні дані з'явилися в базі МВС росії, передає Укрінформ із посиланням на Медіазону.

Наприкінці серпня Коптевський районний суд москви на вимогу генпрокуратури заочно заарештував Пономарьова у справі про так звані фейки про російську армію.

Ілля Пономарьов з 2007 року був депутатом держдуми від фракції "Справедлива росія". У березні 2014-го він став єдиним російським парламентарієм, який проголосував проти "приєднання" Криму. Після цього виїхав із країни і був позбавлений депутатської недоторканності. 2015-го на Пономарьова завели кримінальну справу про розтрату коштів фонду "Сколково", заочно заарештували й оголосили в розшук.

Читайте також: У рф кінорежисера Манського оголосили в розшук за заявою Михалкова

У червні 2016 року колишній депутат держдуми отримав посвідку на проживання в Україні. Через три роки тодішній президент Петро Порошенко надав Пономарьову українське громадянство.

З початком повномасштабного збройного вторгнення російської армії на територію України Пономарьов вступив до лав територіальної оборони і створив інформаційні ресурси "Ранок лютого" і "Роспартизан", через які закликає до боротьби проти російської влади, зокрема збройної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-