Норвегія направила судно для інспекції свого газопроводу в Балтійському морі

Норвегія направила судно для інспекції свого газопроводу в Балтійському морі

Укрінформ
Норвегія направила спеціальне судно для перевірки підводного газопроводу до Німеччини через побоювання можливих диверсій після того, як минулого місяця два трубопроводи Nord Stream між росією та ФРН зазнали пошкоджень внаслідок вибухів.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Судно Havila Subsea, оснащене дистанційно керованими підводними апаратами, вийшло 5 жовтня для обстеження трубопроводу Europipe II, який проходить від газового заводу Kaarstoe у Норвегії до терміналу Dornum у Німеччині.

Виконавчий директор компанії Reach Subsea, якій належить судно Havila Subsea, Джостейн Алендал заявив, що перевірку замовила компанія Equinor, вона проводить інспекції трубопроводів від імені оператора морської газової системи Gassco, де, своєю чергою, зазначили, що не можуть деталізувати інспекційні заходи з міркувань безпеки.

Europipe II є, можливо, найважливішим норвезьким газопроводом, вважає старший викладач Королівської військово-морської академії Норвегії Тор Івар Строммен.

«Серйозне переривання потоку газу до Німеччини може спричинити політичний тиск, який змінить динаміку поточного протистояння з росією», – зазначив він.

Читайте також: Президентка Єврокомісії виклала шляхи реагування на диверсію проти «Північних потоків»

Джерело в галузі повідомило Reuters, що Норвегія перевіряє критично важливу нафтогазову інфраструктуру, включаючи трубопроводи, на наявність вибухових речовин або спроб диверсій.

Як повідомляв Укрінформ, Норвегія, яка є найбільшим постачальником газу до Європи, минулого тижня привела свій енергетичний сектор у стан підвищеної готовності, розгорнувши флот і авіацію для патрулювання морських об’єктів і розмістивши військових на наземних газопереробних заводах після вибухів на газогонах Nord Stream 26 вересня.

Фото: MarineTraffic.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-