Ердоган сьогодні знову поговорить з путіним та наполягатиме на встановленні миру

Ердоган сьогодні знову поговорить з путіним та наполягатиме на встановленні миру

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, який нині перебуває на саміті у Празі, має намір сьогодні, 7 жовтня, провести телефонну розмову з президентом рф.

Про це він заявив на саміті Європейської політичної спільноти у Празі, повідомляє власкор Укрінформу.

“На цю мить я єдиний лідер, який може дуже комфортно розмовляти з двома лідерами. Я можу говорити як з путіним, так і з Зеленським. Немає жодної іншої країни у світі, яка б робила щось подібне. Як ми переймалися обміном 200 полоненими, так само ми надаємо важливого значення питанню зерна і добрив. Я матиму про це розмову з Путіним. Ми переглянемо їх ще раз”, - сказав Ердоган.

Читайте також: Ердоган сподівається на переговори між Україною і росією

Він також нагадав про роль Туреччини у відкритті зернових коридорів.

“Наразі на світові ринки відвантажено понад 6 млн тонн зерна та продуктів харчування. А поки що ми намагатимемося забрати добрива з Росії і відправити через Туреччину в країни, що потребують”, - сказав він.

Президент Туреччини знову наголосив на тому, що країна виступає посередником та діє з позиції “найгірший мир кращий за війну” та вважає, що “при справедливому мирі не буде переможених”.

Читайте також: Україна відправила «зерновим коридором» майже половину аграрного експорту

“Усе більше розуміння, що Туреччина може діяти з такої позиції, коли може спілкуватися з обома сторонами та дві країни можуть довіряти… Попри те, що неприйнятні події на місці ускладнюють нашу роботу, ми продовжуємо наші зусилля з переконанням, що навіть найгірший мир кращий за війну”, - сказав Ердоган.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський сказав у виступі перед учасниками саміту Європейської політичної спільноти у Празі про те, що Україна є тільки першим полем бою, куди вийшла росія, але саме тут потрібно її перемогти і реалізувати українську формулу миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-