Зеленський - на саміті у Празі: Треба реалізувати українську формулу миру

Зеленський - на саміті у Празі: Треба реалізувати українську формулу миру

Відео
Укрінформ
Україна є тільки першим полем бою, куди вийшла росія, але саме тут потрібно її перемогти і реалізувати українську формулу миру.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у виступі перед учасниками саміту Європейської політичної спільноти, що відбувається у Празі, передає Укрінформ.

«Україна – це тільки перше поле бою, куди вийшла ця держава. І саме в Україні потрібно її перемогти. Треба реалізувати нашу формулу миру. Я представив її у своєму виступі перед Генасамблеєю ООН. Треба реалізувати її повністю.

Пункти нашої формули миру нейтралізують усе, що робить росія, щоб воювати», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський в ООН назвав п’ять пунктів формули миру від України

За його словами, необхідно покарати агресора, посилити санкції проти росії, зупинити будь-яку співпрацю з цією країною та її компаніями. Також треба виключити її з усіх міжнародних організацій чи призупинити її членство, можливість спотворювати діяльність міжнародних інституцій, передусім ООН.

«росія робить Організацію Об’єднаних Націй зібранням 192, хто просто змушений терпіти, поки одна держава бреше й глумиться і, коли хоче цього, застосовує право вето, щоб заблокувати реальну можливість ООН повертати мир», - підкреслив Президент.

На його переконання, для покарання агресора потрібний спеціальний трибунал щодо злочину агресії росії проти України, а також міжнародний компенсаційний механізм, який змусить росію відшкодувати завдані нею збитки.

«Друге – це допомога Україні. Допомагаючи нам, кожна з ваших держав допомагає собі. Подивіться на поле бою в Україні зараз. Це така інтенсивна війна, яку абсолютна більшість держав просто не змогла б вести. І саме тому цю війну потрібно виграти зараз – виграти в Україні. Щоб російський флот не міг заблокувати ще й інші порти на Чорному, Середземному чи будь-якому іншому морі. Щоб російські танки не наступали на Варшаву чи знову на Прагу. Щоб російська артилерія не била по країнах Балтії. Щоб російські ракети не били по території Фінляндії чи будь-якої іншої країни. Така загроза існує. Таку загрозу ми щодня зменшуємо, коли знищуємо окупантів в Україні», - сказав глава Української держави.

Зеленський також наголосив на необхідності відновлення безпеки й територіальної цілісності нашої держави. «Ми це робимо. Робимо разом із вами, з вашою допомогою», - сказав Президент.

Читайте також: Якщо росія вирішить застосувати ядерну зброю, потрібен превентивний удар – Зеленський

Із 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-