Європарламент схвалив додаткову допомогу регіонам ЄС через наслідки війни в Україні

Європарламент схвалив додаткову допомогу регіонам ЄС через наслідки війни в Україні

Укрінформ
Європейський парламент вирішив виділити додаткову допомогу для підтримки держав-членів ЄС з метою пом’якшення наслідків розв'язаної росією війни проти України.

Про це повідомляє пресслужба ЄП, передає Укрінформ

Як зазначається, нове законодавство спрощує для держав-членів правила використання коштів політики згуртованості для вирішення міграційних та інвестиційних проблем, спричинених російською агресією в Україні.

Зокрема, йдеться про додаткове авансове фінансування у розмірі 3,5 мільярда євро у 2022 та 2023 роках.

Доповідач, євродепутат від Німеччини Ніклас Нієнас, зазначив, що “з огляду на російську агресію Європа має швидко та рішуче реагувати, і завдяки FAST-CARE (Гнучкої допомоги територіям) політика згуртованості допоможе українським біженцям і дозволить європейським містам та економіці ЄС пом’якшити прямі і непрямі наслідки цієї жахливої війни”.

Читайте також: росія перетворила християнську релігію на інструмент війни – депутат Європарламенту

Передбачається спрощення процедур використання фінансових ресурсів політики згуртованості у двох сферах: підтримка міграції та підтримка інвестицій, щоб запобігти зростанню цін на енергоносії, нестачу ресурсів та робочої сили.

Крім того, передбачається 100% фінансування ЄС для проєктів, що сприяють соціально-економічній інтеграції громадян третіх країн, і скасування зобов’язання щодо розміщення біженців.

Рішення Європарламенту має бути офіційно схвалене Радою ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-