Країнам Західних Балкан варто визначитися зі своїм курсом – глава МЗС Хорватії

Країнам Західних Балкан варто визначитися зі своїм курсом – глава МЗС Хорватії

Укрінформ
Країнам Західних Балкан варто визначитися зі своїм курсом і демонструвати конкретні дії.

Про це заявив міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич Радман під час виступу на Варшавському безпековому форумі.

«Зараз дуже важливий, небезпечний і повний викликів час. Треба вирішити, чи ви проєвропейські, демократичні країні, чи не проєвропейські та підтримуєте автократію. Якщо країни Західних Балкан хочуть бути частиною ЄС, то їм варто дотримуватися спільної політики зовнішньої безпеки», - наголосив він.

У ході виступу дипломат звернувся до країн-сусідів і заявив: якщо вони хочуть бути на правильному шляху формування історії, то їм також варто демонструвати конкретні дії.

Радман підкреслив: коли рф прийшла з агресією в Україну, Хорватія була серед тих, що першими зрозуміли та висловили солідарність.

«Ми знали, що щось може статися, тому що пережили схожу ситуацію, коли розпадалася Югославія. Наразі ми хочемо надати Україні допомогу, а також поділитися своїм досвідом», - заявив дипломат.

Читайте також: До справи «Україна проти росії» мають намір долучитись 23 держави і одна неурядова організація

Як повідомляв Укрінформ, за словами президента Хорватії Зорана Мілановича, рф має ослабнути настільки, щоб не вистачило сил повторити війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-