рф має ослабнути настільки, щоб не вистачило сил повторити війну в Україні – президент Хорватії

рф має ослабнути настільки, щоб не вистачило сил повторити війну в Україні – президент Хорватії

Укрінформ
Президент Хорватії Зоран Міланович, який до початку російського вторгнення в Україну відзначився кількома проросійськими висловлюваннями, після заяви путіна про мобілізацію в рф заявив, що росія має ослабнути настільки, щоб не мала змоги повторити того, що вона зробила в Україні.

Про це повідомляє Anadolu, передає Укрінформ.

«Це означає продовження війни в Україні, тому що путін отримав внутрішню політичну підтримку через економічну стабільність попри очікування, що росія економічно послабиться», - сказав Міланович на пресконференції в Загребі, коментуючи заяву путіна про проведення часткової мобілізації в росії.

Хорватський президент також зазначив, що «шість місяців війни показали, що росія не в змозі зробити неможливе із загальною кількістю 150 тисяч професійних солдатів».

«росія повинна настільки ослабнути, щоб не повторити те, що вона зробила в Україні», - додав він.

Читайте також: Президента Хорватії внесли до бази «Миротворця»

Як повідомляв Укрінформ, у січні цього року Зоран Міланович зробив низку скандальних заяв, сказавши, що в разі агресії росії проти України Хорватія «максимально дистанціюється від подій», а також, використавши тези російської пропаганди, назвав Революцію Гідності «державним переворотом».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-